Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fish & chips (hal és hasábburgonya)

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tőkehalat 10 cm hosszú, közepes vastagságú darabokra vágjuk.

2.

Egy tálban elkeverjük a világos sört és a tojást, hozzáadjuk a finomlisztet, a sót és a porcukrot, majd simára keverjük. A halat megszórjuk a halfűszerkeverékkel, és a sörös masszába mártjuk.

3.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a halszeleteket piros ropogósra sütjük benne. Ha kész, szalvétával kibélelt tálra szedjük.

4.

A megtisztított burgonyát hasábokra vágjuk, majd forró olajon pirosra sütjük. Ha megsült, papírszalvétával felitatjuk róla az olajat, és megsózzuk.

5.

A halrudakat és a hasábburgonyát papírba vagy tányérra tesszük és még melegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss