Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fish & chips borsópürével, mártogatóssal és sült krumplival

Hozzávalók

  • 60 dkg tőkehalfilé
  • 20 dkg liszt
  • 3 ek kukoricakeményítő
  • 1 ek sütőpor
  • 0,5 tk só
  • 3 dl sör
  • 4 dl olaj
  • A borsópüréhez:
  • 40 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 2 ek vaj
  • 1 db biocitrom
  • 0,5 csokor friss menta
  • A mártogatóshoz:
  • 20 dkg tejföl
  • 10 dkg majonéz
  • 3 ek mustár
  • 1 csokor újhagyma
  • 5 dkg csemegeuborka
  • 1 tk kristálycukor
  • A chipshez:
  • 60 dkg burgonya
  • 4 dl olaj

Elkészítés

    1. A megtisztított tőkehalfilét felszeleteljük. A lisztet elvegyítjük a kukoricakeményítővel, a sütőporral és a sóval, majd hozzáöntjük a sört, és simára keverjük. Az így kapott masszát 30 percig pihentetjük.
    2. Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk. Villával a sörtésztába mártjuk a halszeleteket, lecsepegtetjük őket, majd közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. Végül mindet konyhai papírtörlőre szedjük.
    3. A felengedett zöldborsót puhára főzzük enyhén sós vízben. Leszűrjük, majd miután kihűlt, krémesre törjük a vajjal, a citrom lereszelt héjával, a felaprított mentával és egy kevés sóval. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
    4. A mártogatóshoz simára keverjük a tejfölt a majonézzel és a mustárral. Beleforgatjuk a megtisztított, felaprított újhagymát és a felkockázott uborkát, majd ízesítsük a cukorral, továbbá egy kevés sóval. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
    5. A meghámozott burgonyát hasábokra vágjuk, és bő vízben forrástól számított 5 percig főzzük. Leszűrjük, megszárítjuk, majd aranysárgára sütjük a felhevített olajban. Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni. Közvetlenül a tálalás előtt megsózzuk. Ezzel, a borsópürével és a majonézes mártogatóssal tálaljuk a halszeleteket.

      Még több halas recept itt >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin