Fish and chips

default user icon
1 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 szelet halfilé
  • 4 nagy burgonya
  • olaj a sütéshez
  • citromszeletek a díszítéshez-tálaláshoz
  • A hal bundázásához:
  • 10 dkg liszt
  • fél kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • kevés víz vagy sör

Elkészítés

    Elkészítés: Először elkészítjük a hal bundázásához való anyagot. Megfelelő edényben elvegyítjük a lisztet, a sütőport és a sót. Lassan hozzáadjuk a vizet vagy sört, és addig kevergetjük, míg a massza folyékonnyá válik. Harminc percig állni hagyjuk.

    A burgonyákat hasábokra vágjuk, konyharuhával megszárítjuk.

    Az olajat mély serpenyőbe öntjük, felmelegítjük, kis adagokban megsütjük a burgonyahasábokat, s lehetőleg drótkosárba tesszük, sütőben, melegen tartjuk.

    A haldarabokat megforgatjuk a bundában, és a forró olajban kb. 4-5 percig sütjük, míg egyik oldaluk aranysárgára pirul, azután megfordítjuk, s a másik oldalán ugyanannyi ideig sütjük.

    A sült krumplival, citrommal körítve tálaljuk, majonézt kínálhatunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Baja Menza Kht. 10 évvel ezelőtt
borsópüré?

Hasonló Receptek

Magazin