Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fish and chips

MME MME
1 3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet halfilé
  • 4 nagy burgonya
  • olaj a sütéshez
  • citromszeletek a díszítéshez-tálaláshoz
  • A hal bundázásához:
  • 10 dkg liszt
  • fél kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • kevés víz vagy sör

Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a hal bundázásához való anyagot. Megfelelő edényben elvegyítjük a lisztet, a sütőport és a sót. Lassan hozzáadjuk a vizet vagy sört, és addig kevergetjük, míg a massza folyékonnyá válik. Harminc percig állni hagyjuk.

A burgonyákat hasábokra vágjuk, konyharuhával megszárítjuk.

Az olajat mély serpenyőbe öntjük, felmelegítjük, kis adagokban megsütjük a burgonyahasábokat, s lehetőleg drótkosárba tesszük, sütőben, melegen tartjuk.

A haldarabokat megforgatjuk a bundában, és a forró olajban kb. 4-5 percig sütjük, míg egyik oldaluk aranysárgára pirul, azután megfordítjuk, s a másik oldalán ugyanannyi ideig sütjük.

A sült krumplival, citrommal körítve tálaljuk, majonézt kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss