Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Firenzei szelet (Florentine)

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Firenzei szelet (Florentine)

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 47
  • Elküldve: 4

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 7,5 dkg cukor
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál víz
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2,5 dl tejszín
  • kb. 25 dkg mandula, mogyoró, dió, mazsola vegyesen (a magvak egy része kis darabkákra tördelve)
  • Valamint:
  • kb. 7,5 dkg étcsoki
  • kevés olaj (~1ek)

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd a tészta többi hozzávalóját is belekeverjük. Egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól átdolgozzuk, utána gyúródeszkán sima tésztává gyúrjuk. (Ha ragadna, tegyük kis időre hideg helyre.)

Kb. 28*36cm-es lappá nyújtjuk, majd félbevágjuk (2 db 14*36-os lapot kapunk). Hosszanti oldalán 1-2 centis csíkot visszahajtunk mindkét oldalon. Ezt jól kikent sütőlemezre rakjuk, és a 200 fokra előmelegített sütőbe küldjük 10-15 percre.

A töltelékhez a vajat egy edényben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat és a mézet. Ezt kevergetjük, miközben karamellizálódik.
Hozzáöntjük a tejszínt, amivel addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad. Ekkor beleöntjük a magvakat/mazsolát, és addig keverjük, amíg a massza jól kötővé nem válik. Ezt igazságosan elosztjuk a kész tésztalapok közepén. :)

Végezetül vízgőz felett megolvasztjuk az olajjal a csokit, és szilikonecset (vagy amivel sikerül megoldani) segítségével a tésztalap felhajtott széleit megkenjük.

Megjegyzés:

Mamával ebbe a sütibe öltük bele azt a kevés termést, ami a zord időjárás ellenére a földjükön akadt. Megérte a dagonyázást. :)

Az eredeti recept szerint amúgy elvileg még a töltelékkel megpakolva is be kéne tenni a sütőbe a tésztát, de nekünk az előpróbánál ez azt eredményezte, hogy szétfolyt a töltelék, úgyhogy ezt a lépést elhagytuk.

A receptet és a fotót KeX4590 küldte. Köszönjük!

keX4590 receptjeiből:
Firenzei szelet (Florentine)
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
A legfinomabb rántott ételek
Ki tudna ellenállni a jó ropogós bundának, rejtsen akár omlós hússzeletet, olvadó sajtot, fűszeres zöldségeket, netán palacsintát... Legnépszerűbb rántott ételeinket gyűjtjük most egybe!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejfölös rakott kelkáposzta Tejfölös rakott kelkáposzta
Sárgarépatorta II. Sárgarépatorta II.
Citromos csemege Citromos csemege
Mascarponés-túrós máktorta Mascarponés-túrós máktorta
Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból) Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból)
Diós rácsos pite Diós rácsos pite
Mexikói zöldségleves tortillával Mexikói zöldségleves tortillával
Húsvéti saláta Csilien módra Húsvéti saláta Csilien módra
Spenótos-tejfölös rakott tészta Spenótos-tejfölös rakott tészta
Vajban párolt omlós sertéscomb Vajban párolt omlós sertéscomb
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121949_spenot-110.jpg Spenót, a megosztó

A gasztronómiában akad néhány megosztó alapanyag, amit az ember vagy szeret, vagy nem szeret. Az biztos velük kapcsolatban:…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121900_vietnami-110.jpg A vietnámi konyha titkai

Ma már nálunk is egyre többen kóstoltak eredeti vietnami fogásokat a vietnámi étkezdéknek és éttermeknek köszönhetően, mégis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a házimunkát DYRAS termékekkel

Íme egy állás, ami napi 4-5 óra fizikai munkát jelentene. Rendkívüli állóképességre, monotonitásrűrésre, valamint némi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

Napi tipp
A sonka főzéséből megmaradt sonkalevet vétek kidobni, inkább készítsünk vele egy jóféle, gazdag levest. A sonkalé kiválóan alkalmas krumplilevesek, bablevesek, különféle ragulevesek alapjának. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept