Elkészítés: A megmosott, leszárított sertéskarajt sózzuk, borsozzuk, az aprított fokhagyma, bazsalikom, rozmaring, oregánó, kakukkfű keverékében megforgatjuk, és olajozott tepsibe fektetjük. Ezután meglocsoljuk a felforrósított olajjal, 1 deci vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve kb. 1 óra alatt jó 3/4 puhára pároljuk. Közben ha kell, a levét kevés vízzel pótoljuk. Végül levesszük róla a fóliát, és a forró sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Közben a hagymakompóthoz a megtisztított vöröshagymákat vékony karikákra vágjuk, majd a forró olajon világosbarnára karamellizált cukorra szórjuk, elkeverjük, felöntjük 1,5 deci vízzel, sóval, cukorral, ételecettel pikánsra ízesítjük, és közepes tűzön 15-20 perc alatt készre pároljuk, hogy sűrű, krémes szaftja legyen.
A körethez a héjában főtt burgonyát serpenyőben a forró olívaolajon megpirítjuk és sózzuk.
Tálaláskor a sertéssültet éles késsel felszeleteljük, tányérra tesszük, és a hagymakompóttal, pirított burgonyával körítjük. Forrón kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre