Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Finomfőzelék sült virslivel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • kb. 40 dkg zöldborsó (kifejtve)
  • kb. 40 dkg karalábé - kis kockákra aprítva
  • kb. 40 dkg sárgarépa - kis kockákra aprítva
  • 1 nagy csokor petrezselyem - aprítva
  • 1 kis vöröshagyma - finomra aprítva
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • kb. 5 dkg liszt
  • 3-3,5 dl tej
  • kevés őrölt bors
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint só
  • A virsli sütéséhez:
  • kevés olaj
  • virsli

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított, megmosott zöldségeket annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Sózom, roppanósra főzöm néhány perc alatt.

    Közben a vaj-olaj keveréken a lisztet rövid ideig pirítom, megfonnyasztom benne a vöröshagymát, félrehúzom, felöntöm a hideg tejjel, jól elkeverem, majd a forrásban lévő főzelékbe öntöm. Újraforrásig folyamatosan kevergetem, közben sózom, kevés borssal és cukorral ízesítem. Rövid ideig takarékon főzöm a rántással, a petrezselymet a legvégén adom a főzelékhez, de azzal már nem főzöm.

    A virsliket kicsit bemetszem, forró olajban, közepes hőfokon egyszer megfordítva megsütöm, és a főzelékhez tálalom.

Megjegyzés

Köszönöm!

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin