Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrjuk. Letakarva kicsit pihentetjük.
A tésztát 32 darabra vágjuk. Egyenként perecet formálunk belőle, és olajjal megkent tepsibe tesszük. (Ha van perec-formánk, akkor kinyújthatjuk és kiszűrhatjuk a tésztát.) Tetejét egész tojással megkenjük, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) tesszük.
Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverünk, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatjuk, és még pár percig visszatesszük a sütőbe. Vigyázzunk, ne száradjon ki!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre