Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finom sós perec

Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1,5 dl olaj
  • A tetejére:
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál só
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrjuk. Letakarva kicsit pihentetjük.

A tésztát 32 darabra vágjuk. Egyenként perecet formálunk belőle, és olajjal megkent tepsibe tesszük. (Ha van perec-formánk, akkor kinyújthatjuk és kiszűrhatjuk a tésztát.) Tetejét egész tojással megkenjük, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) tesszük.

Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverünk, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatjuk, és még pár percig visszatesszük a sütőbe. Vigyázzunk, ne száradjon ki!

Ezek is érdekelhetnek

Friss