Elkészítés: 1. Egy edényben forraljuk fel a tejet a margarinnal és a sóval. Ha felforrt és homogén állagú lett, húzzuk félre a tűzről.
2. Öntsük bele egyszerre az összes réteslisztet, és egy fakanállal keverjük jól össze.
3. 1 percre tegyük vissza takaréklángra, és addig keverjük, amíg az utolsó lisztszemek is eltűnnek.
4. Zárjuk el a gázt, és várjunk 1-2 percet, amíg hűl, majd egyenként adjuk hozzá az egész tojásokat, kevergessük folyamatosan, amíg teljesen összeáll.
5. Végül az 1 tojás sárgáját és a reszelt sajtot is jól dolgozzuk el benne.
6. Ezután vizes kézzel kb. diónyi gömböket formázzunk a masszából, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
7. Hőlégkeveréses sütőben, 180 fokon, 23 perc alatt sültek meg, 43 puffancs lett belőle.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre