Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finom sajtpuffancs

7 5/5
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Egy edényben forraljuk fel a tejet a margarinnal és a sóval. Ha felforrt és homogén állagú lett, húzzuk félre a tűzről.

2. Öntsük bele egyszerre az összes réteslisztet, és egy fakanállal keverjük jól össze.

3. 1 percre tegyük vissza takaréklángra, és addig keverjük, amíg az utolsó lisztszemek is eltűnnek.

4. Zárjuk el a gázt, és várjunk 1-2 percet, amíg hűl, majd egyenként adjuk hozzá az egész tojásokat, kevergessük folyamatosan, amíg teljesen összeáll.

5. Végül az 1 tojás sárgáját és a reszelt sajtot is jól dolgozzuk el benne.

6. Ezután vizes kézzel kb. diónyi gömböket formázzunk a masszából, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.

7. Hőlégkeveréses sütőben, 180 fokon, 23 perc alatt sültek meg, 43 puffancs lett belőle.

Megjegyzés

Minden egyes gömb után vizezzük a tenyerünket, mert a massza iszonyatosan ragad, de ettől ne ijedjünk meg, mert akkor a jó. - Giuditta25

Ezek is érdekelhetnek

Friss