Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Finom pogácsa - Kátyától

default user icon
6 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • sajt, szezámmag

Elkészítés

    Elkészítés: Langyos tejbe (kb. 2 dl) 4 dkg élesztőt és kis cukrot (kb. 1 teáskanálnyi) teszünk és felfuttatjuk. 60 dkg lisztet - bele egy csapott evőkanálnyi só - 25 dkg margarinnal összedolgozunk. Hozzáadunk 1 egész tojást és még 1-nek a sárgáját. Az élesztős tejet és a 2 dl tejfölt is hozzáadjuk, összedolgozzuk. 1 óra kelesztés után kisodorjuk, hajtogatjuk és pihentetés nélkül kisodorjuk ujjnyi vastagra. Tetejét a megmaradt tojásfehérjével megkenjük, szaggatod, reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Forró sütőben világosbarnára sütjük. (kb. 15 perc)

    Személyes hozzáfűzés: Igazán puha pogácsa lesz belőle, nem is igényel nagy szakértelmet. Nekem ebből az adagból (ha 4 cm-es átmérőjű szaggatóval csinálom) 80 db pogácsa jött ki.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

blackberry
A tészta túl lágy, szerintem is. Gondolom elég 1 dl tej, épp csak az élesztő kedvéért. Így talán nem kell hozzá még annyi sok liszt. Kenyérsütő gépben dagasztottam, kelesztettem. Este berakom, reggel kiveszem a kész tésztát. Nem tudnék már élni nélküle :-) Ezután csak egyszer hajtogattam, reszelt sajttal meghintve, így réteges lett, és ropogós kívülről. Alig munka, csodás végeredmény!!
Zsu76
Nagyon finom, puha pogi lett belőle! Nagyon ízlett mindenkinek. Valóban egy kicsit lágy a tésztája pogihoz képest, viszont kelesztés után könnyen kezelhetővé válik.
Cs. Kátya
Valóban egy kicsit híg a tészta, de kelesztés után, lisztezett deszkán jól kezelhető. Elég hozzá annyi liszt még, amennyit onnan felvesz.
Beuca
Kicsit én is soknak találom a tejföl mellé a 2 dl tejet, a margarint felolvasztva adnám hozzá. Egyébként biztos nagyon finom, hasonló tésztából szoktam a pizzás csigát sütni.
Whirl
Kipróbáltam a receptet, de szerintem 2 dl tej nagyon sok hozzá. Miután hozzáadtam a tésztához, egy félig folyékony massza lett és jó adag lisztet kellett hozzátennem, hogy gyúrható legyen. Egyébként finom lett a pogi.
Happybreki
Tényleg nagyon finom,köszi a receptet:)

Hasonló Receptek