Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Majonézes padlizsánkrém

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • 3-4 db padlizsán
  • őrölt bors
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 3 ek majonéz
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk balzsamecet
  • 1/4 db vöröshagyma

Elkészítés

    1. A padlizsánokat megmossuk, és egészben sütőlapra tesszük őket. 180 fokon 30 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 30 percig sütjük. Ezután lehúzzuk a héjukat, a húst turmixgépbe tesszük.
    2. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a olívaolajat, a majonézt, a megtiszított és félbevágott fokhagymát, a balzsamecetet és a finomra vágott vöröshagymát. Krémesre turmixoljuk, és a padlizsánkrémet pirítóssal tálaljuk.

    Joghurtos padlizsánkrém >>> 

    Extra padlizsánkrém >>> 

    Házi pita >>> 

Megjegyzés

A maradék hűtőben tárolható pár napig, ha egyáltalán marad.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

borosz
Jó padlizsán krémet a családban sokat készítünk. A titka, hogy a tűzön kell elkészíteni. A mi tűzhelyünk gázos. Letakarjuk alufóliával a munkaterületet a gázon. Rátesszük a padlizsánokat és a tűzön készítjük. Forgatjuk. Amikor már jó égett és puha akkor kell hideg víz alá tartani és lehúzni a héját. Majd botmixerrel pépesítjük. A többi már ugyan az amit az előttem írók is leírtak. De a füstös íz hiányzik belőle. A sütőben készített szerintünk nem az igazi. Kóstoljátok meg. Én termesztem is a padlizsánt, csak azt nem tudom, hogy ha nem szedem le időben miért megy el a színe. Túl növi magát, vagy megöregszik? Várom a választ. Köszi.
zsemlepofa
Szia! Én eddig azt hittem nem tudok jó padlizsánkrémet csinálni, de ezek szerint csak a jó recept hiányzott :-) Nagyon köszi, hogy feltetted! Issssteni lett:)
totoazzurro
Szia! Annyira finom volt, hogy nem tudtam abbahagyni az evést. :)
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes