Elkészítés: A tészta hozzávalóit gőz felett jól kidolgozzuk, majd a gőzről levesszük, és melegen, folyamatos keverés mellett a lisztet hozzádolgozzuk. 4 egyforma cipót formálunk belőle, fél órát pihentetjük, majd kisodorjuk, és tepsi hátoldalán sütjük.
A krémhez a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük egy kevés tejjel, majd a maradék tejjel felfőzzük, mint a pudingot szokjuk. Hűlni hagyjuk, addig kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a két krémet összedolgozzuk.
A süteményt összeállítjuk: az 1. lapra a krém felét kenjünk, a 2. lapra lekvárt, a 3. lapra a maradék krémet, majd a 4. lappal befedjük.
A máz hozzávalóit gőz felett összedolgozzuk, és a tészta tetejére simítjuk. Jó, ha egy napot áll, így kicsit megpuhul, majd szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre