Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Finom leveles pogácsa

17 5/5

Hozzávalók

  • 4 dkg élesztő
  • 1 mk cukor
  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 2 tk só
  • 1 db tojás
  • 25 dkg margarin (fagyasztott)

Elkészítés

    1. Az élesztőt a cukorral egy kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval és a tejjel összedolgozzuk.
    2. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük. Kisodorjuk, és az egyik oldalát a közepéig behajtjuk, majd a másik oldallal befedjük. 20 perc után újra kinyújtjuk és hajtogatjuk. Ezt még kétszer megismételjük.
    3. Végül újra kisodorjuk, kiszaggatjuk, és 20 percig pihentetjük. A pogácsákat sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük kb. 3 cm távolságra egymástól. Ezután 220 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

      A legjobb pogácsreceptek >>> 

      Sós vendégvárók >>> 

      Baconös-sajtos rudak leveles tésztából >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

piritos
Kedves Edit! Hálásan köszönöm a válaszodat! A legjobbkor jött, mert csak nekifogtam a pogácsának, és éppen az utolsó pihentetés ideje telik. A tésztát minden nyújtás után feltekertem. Jól csináltam?
ditti56
2 cm vastagra nyújtsd a tésztát.
piritos
Kedves Edit! Az utolsó nyújtásnál, vagyis a szaggatás előtt milyen vastagra kell nyújtani a tésztát?
piritos
Kedves Edit! Nagyon megtetszett a recept, de teljesen kezdő vagyok a sütés tudományában, és egy-két dolog nem világos számomra. Kérdéseim: A hozzávalókban írt tojás csak a kenéshez szükséges? A legelőször kinyújtott és feltekert tésztát a következő kinyújtás után szintén fel kell-e tekerni, vagy tényleg hajtogatni kell-e? Köszönettel várom válaszodat! Üdvözlettel: Gábor.
rarpadne
Kedves Edit. Köszönöm szépen a válaszod. További szép napot.
ditti56
Az összetevők alapján gyúrd össze és kapsz ez alapján egy \"félkemény\" tésztát. Üdvözöllek:Edit.
rarpadne
Kedves Edit.Volna egy kérdésem. A tésztának keménynek, félkeménynek, vagy lágynak kell lenni.
ditti56
Kedves mamokam! A tésztát kb fél cm körülire nyújtsd ki! Üdv:Edit.
ditti56
Kedves Laci! Nagyon örülök,hogy ízlett és sikere lett. A margarint az egészet reszelem rá egyszerre. Tehát nem részletekben. Kellemes hétvégét kívánok:Edit.
Laci2006
Megsütöttem, és nagyon finom lett!!!(még a feleségemnek is nagyon ízlett)!!! A kérdésem csak az, hogy a margarint az első kinyújtáskor az egészet (25dkg) ráreszeljük, vagy osszuk el háromba és minden egyes nyújtáskor tegyünk rá egy adagot.

Hasonló Receptek

Magazin