Elkészítés: A rizst puhára főzöm sós vízbe, majd mikor kész, félrerakom. Közben a zöldpaprikát megmosom, lecsöpögtetem, és a csumája kivételével szeletekre vágom. A paradicsomot felkarikázom, a hagymát is karikázom. A füstölt szalonnát apróra vagdosom, zsírját kiolvasztom, és megfonnyasztom rajta a vöröshagymát. Ráteszem a paprikát, megsózom, és fedő alatt üvegesre párolom. A végén belekeverem a piros fűszerpaprikát és a fokhagymát. A tejfölt összekeverem borssal és sóval.
Egy tepsit előkészítek, a rizst, a kolbászt és a lecsót összekeverem. Az egészet egy lapos tepsibe terítem, rákarikázom a paradicsomot, és lelocsolom a tejföllel.
Alufóliával befedve, előmelegített forró sütőbe teszem. Közepes lángon 20 percig párolom. Addigra a rizs a lecsó levét felszívja. Villával óvatosan összekeverem. És tálalom.
Jó étvágyat!!!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre