Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Dagasztótálba tesszük a rozslisztet, a graham lisztet, sót, olajat. Beleöntjük a vizet, és dagasztófejes robotgéppel összekeverjük, közben hozzáadjuk a tejet. A sima lisztet 3 részletben beleszórjuk, és alaposan kikverjük, majd meleg helyre tesszük, és 1 óra hosszát pihentetjük. Az idő leteltével átgyúrjuk, és újabb 1 órát pihentetjük.
Közben előkészítünk 2 darab tepsit. Az egész tojást, és az egyik sárgáját egy tálban felverjük, egy másik tálkába a reszelt sajtot vagy a szezámmagot készítjük.
A már szépen megkelt tésztát kiborítjuk a gyúródeszkádra, megfelezzük. Az egyiket kb. 20 cm szélesre, és kb. 1 cm vékonyra kinyújtjuk, és hosszában megfelezzük. Háromszögletűre vagdaljuk, és szorosan feltejerjük, kifli formára. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és egymástól 3 cm távolságra helyezzük a kifliket, mert a sütés folyamán még kelhetnek. Így teszünk a tészta másik felével is. Tetejüket gazdagon megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal vagy a reszelt sajttal, de mákkal is nagyon finom.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, aranybarnára sütjük.