Finom habos sütemény

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • baracklekvár
  • A krémhez:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál vaníliás cukor
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: 30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 10 dkg cukrot, fél csomag sütőport tejjel összegyúrunk. Kisebb tepsibe tesszük. Félig megsütjük, majd (barack)lekvárral megkenjük, és a következő krémet simítjuk rá: 4 tojássárgáját, 4 evőkanál vaníliás cukorral, 4 evőkanál tejföllel jól kikeverünk. Hozzávegyítünk 4 evőkanál lisztet és 4 tojásfehérje kemény habját. A sütőbe visszatoljuk, és pirosra sütjük. Kihűlés után kockákra vágjuk, porcukorral meghintjük, és tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szabó Adrienn 3 évvel ezelőtt
kész...nagyon jó!! csak a lekvárt kifelejtettem..... :D
Szabó Adrienn 3 évvel ezelőtt
ez az állag engem is érdekelne..épp most sütöm a tésztát, mindjárt kiderül, hogy kb. 1,5dl tej sok volt-e vagy kevés és hogy hány fokon kell sütni...200 C° ?
burainé szabo erika 7 évvel ezelőtt
És mennyi tejjel kell össze gyúrni? Vagy milyen állagúnak kell lennie a tésztának? Félkemény?
Sáfárik SZilvia 8 évvel ezelőtt
ISteni finom, tényleg hihetetlen gyors, finom, és habos :))

Hasonló Receptek