Elkészítés: Dörzsöljük a kockacukrot a megmosott és megszárított citrom héjára. A tejet forraljuk fel a cukorral, a vajjal és egy kis sóval. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a leszitált lisztet, és egy fakanállal jól keverjük össze. Tegyük vissza a tűzre, és folyamatos keverés mellett főzzük kis lángon jó 10 percig, vagy míg a fazék széléhez nem kezd ragadni. Hagyjuk kihűlni, majd egyenként keverjük össze a tojásokkal. Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. Egy kanállal formázzunk halmokat a sütőpapírral leterített tepsire – egymástól megfelelő távolságra – és szúrjuk meg őket egy villával.
Süssük a fánkokat az előmelegített sütőben 25-30 percig, míg aranysárgára nem sülnek, majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Vágjuk őket ketté. Keverjük össze a Nutellát a darált mogyoróval, majd adjuk hozzá a tejszínt és a porcukrot. Töltsük meg a kettévágott fánkokat.
Jó tanács: a még meg nem töltött fánkokat egy jól lezárt fémdobozban akár egy hétig is eltarthatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre