Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finom borok, jó zene, naplemente - piknikezz Tóthékkal Egerben

default user icon
MME
Lenyűgöző látványban és nem mindennapi élményben lehet része annak, aki július 25-én ellátogat Egerbe, a Síkhegyre a Tóth Ferenc Pincészet megnyitó piknikére. Az egri borászcsalád hosszú hónapok óta izgatottan várja, hogy találkozzon a nagyközönséggel, aminek meg is adják a módját.

A koronavírus-járvány a borászatoknál is éreztette a hatását. A pincészetek bezártak, a borkóstolók, programok elmaradtak. Pedig Tóth Katalin, a Tóth Ferenc pincészet tulajdonosa, borásza már februárban lelkesen mesélt arról, hogy milyen programokat terveznek a Síkhegyre a hatalmas nyárfa köré.

A Síkhegy tetején, amit egyébként Felső-tornyosnak is hívnak él egy hatalmas nyárfa, ahova Kata minden nap kilátogat. Ő álmodta meg, hogy ezen a csodálatos helyen borkóstolókkal egybe kötött pikniket tartsanak. 

- A nyárfa körül mintegy 7 hektárnyi szőlőterület fekszik, ahol Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Merlot lakik. Valaha egy kunyhó állt itt, ami jellegzetes tornyával őrizte a szőlőt és a hegyeket. Szemben az Almagyar, ahol a Leánykánk pihen és a Steiner, ahol a Pinot noir növekszik, majd mögötte a Cigléd. Nyugatra a Mátra és a Kékes-tető, észak felől a Nagy-Eged hegy, de látom a Mész-hegyet, a Pajadost és az Ostorosi tavat is. Mindent, ami fontos számunkra - mesélte Tóth Kata. - Elképzeltük, milyen lenne alatta egy placc, tele nyugágyakkal, egy csinos kúttal, egy nagy távcsővel, halk zenével, finom borokkal és néhány falattal, miközben nézzük a naplementét.

A tervek most valósággá válnak. Az egri pincészet július 25-én megnyitó pikniket tart. Tóthék 14 órától 21 óráig várják azokat, akik szeretnének finom borokat inni, mellé borkorcsolyákat kóstolni, élvezni a gyönyörű panorámát, a halk zenét, az este végén pedig gyönyörködni a naplementében a nyárillatú dűlőben.

- A nyári borsorunk mellett bemutatjuk a vendégeknek a családi pincészetünket és az egri borvidéket is, valamint szívesen mesélünk borászatunk életéről, mindennapjairól - mondta Tóth Katalin.

A hangulatfelelős Báder Elemér bárzongorista lesz majd, aki 17:30-20:30 között magyar és nemzetközi örökzöld slágereket játszik, többek közt Frank Sinatra, Nat King Cole, George Gershwin művein keresztül egészen Seres Rezső, Fényes Szabolcs, Cserháti Zsuzsa halhatatlan dalain át szól majd a muzsika.

Minden piknikező a helyszínre érkezéskor kap egy szép, Tóth Ferenc Pincészet logózott boros poharat, amibe üdvözlőitalként választhat majd egy fehér gyöngyöző bort, vagy rozét. A pohár letéti díja 1.000 Ft lesz, amit a rendezvény végén van lehetőség visszaváltani, de természetesen meg is lehet tartani a poharat a díj ellenében emlékbe. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

A Síkhegy autóval megközelíthető, de a sportosabbak gyalog, vagy kerékpárral is bevállalhatják az utat. Itt megtalálod a pontos térképet. A Síkhegyre Egerből transzferbuszok is indulnak majd. A Szebusz busz a Gárdonyi Géza Színházzal szemben, a Hatvanikapu téren az ’56-os emlékmű mögül indul óránként. Az első járat 15:00 órakor indul a Piknik helyszínére és az utolsó forduló pedig 20:30 kor indul vissza Egerbe. A transzfer díja 500Ft/ fő lesz oda vissza. Ha igénybe szeretnétek venni a transzfer lehetőséget, az eseményre történő regisztrációkor jelezzétek, melyik időpontban szeretnétek beszállni.

Még több információ: Tóth Ferenc Pincészet 

 

ÉDES PÁROSÍTÁS: A CSOKI ÉS BOR ÖSSZEHANGJA >>> 

KÖNNYED VACSORÁK TÖKÉLETES BORA - BEMUTATJUK AZ EGRI CSILLAGOT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss