Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Finom almás lepény

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 evőkanál rum
  • fél citrom reszelt héja
  • csipetnyi só
  • 1/2 bögre morzsa
  • 35 dkg cukor
  • 1 kg alma

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A lisztet a zsírral, a tojássárgákkal, a tejföllel, a rummal, a citrom reszelt héjával összegyúrjuk. Hideg helyre tesszük. (Legjobb este elkészíteni.)

    2. A tészta felét másnap kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk beletesszük a tepsibe, megszurkáljuk egy villával, és félig megsütjük.

    3. Kivesszük a sütőből, morzsával megszórjuk. Rátesszük a megtisztított, lereszelt almát, és fahéjas cukorral meghintjük.

    4. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és befedjük vele az almát.

    5. Tojással bekenjük, majd villával megszurkáljuk, hogy a felesleges gőz távozni tudjon.

    6. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Kockákra vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Darált diót is rakhatunk az almás keverékhez.

dalmycha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin