Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finom almás lepény

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A lisztet a zsírral, a tojássárgákkal, a tejföllel, a rummal, a citrom reszelt héjával összegyúrjuk. Hideg helyre tesszük. (Legjobb este elkészíteni.)

2. A tészta felét másnap kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk beletesszük a tepsibe, megszurkáljuk egy villával, és félig megsütjük.

3. Kivesszük a sütőből, morzsával megszórjuk. Rátesszük a megtisztított, lereszelt almát, és fahéjas cukorral meghintjük.

4. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és befedjük vele az almát.

5. Tojással bekenjük, majd villával megszurkáljuk, hogy a felesleges gőz távozni tudjon.

6. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Kockákra vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Darált diót is rakhatunk az almás keverékhez. - dalmycha

Ezek is érdekelhetnek

Friss