Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finnyásak az űrhajósok: ezt az ételt még az űrben sem eszik meg

default user icon
MME
A Nemzetközi Űrállomást is elérte a Hawaii pizza-bojkott. Történt ugyanis, hogy az állomás asztronautái egy kellemes pizzázós estét tartottak teljes súlytalanságban, amikor újra felmerült a már visszatérőnek számító kérdés: tehetünk-e ananászt a pizzára?

Korábban a Mindmegette olvasóit is megkérdeztük, hogy mi a véleményük arról, ha a pizzára ananász kerül. Akkor érdekes eredmény született, hiszen a többség inkább a Hawaii mellett tette le voksát, a másik tábort erősítők pedig úgy gondolták, hogy ez a párosítás simán felér egy hadüzenettel Olaszország irányába. 

Nos, ez a gasztronómiai probléma, illetve dilemma, most egészen a világűrig utazott, ugyanis Nemzetközi Űrállomás legénységénél is felmerült a kérdés pizzázás közben, zéró gravitációs környezetben. Ott az eredmény egyértelműen az ananász hanyagolása volt, a legénység egyik tagja, Thomas Pesquet űrhajós közösségi oldalán pedig a következőket írta: úgy gondolom, hogy az olasz ismerőseim is nagyon megharagudnának rám, ha a trópusi gyümölcsből is pakolnék a pizzámra.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Thomas Pesquet (@thom_astro) által megosztott bejegyzés

A buli egyik fő apropója az ISS fedélzetén tartózkodó űrhajós, Megan McArthur 50. születésnapja volt, amit a körülményekhez képest elég jól meg is ünnepeltek az asztronauták. Az este jelmondata pedig a következő volt: a pizzákra nem kerülhet ananász semmilyen körülmények között!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss