Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finn palacsinta

MME MME
1 3.7/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojást, tejet, lisztet, olajat, pici sót botturmixszal csomómentesre keverjük. A lényeg, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezután felaprítunk 1x1 cm-es darabokra bármilyen maradékot (gyümölcsöt, felvágottat, zöldséget). Határ a fantáziánk. A folyékony tésztát olyan tepsibe öntjük, amelyben a tészta magassága a másfél centimétert nem haladja meg, majd az előkészített *maradékokat* véletlen eloszlásban beleszórjuk a tésztába. A tepsit forró sütőbe tesszük, és 20 percig ott tartjuk, majd hústűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e. A lepényt három- vagy négyszög alakúra vágjuk (kb. 10x10 cm ) és kechuppal vagy majonézzel tálaljuk.

Megjegyzés


Nem bánod meg, ha elkészíted!! Laktató, és nem vesznek kárba a maradékok. És finom is.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss