Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Financier

default user icon

Hozzávalók

  • 6 dkg vaj
  • 3 db tojásfehérje
  • 6 dkg mandula (őrölt)
  • 6 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 40 dkg méz
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mézet és vajat felolvasztjuk és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk őket - ez az ízvilág adja a financier alapját. Ne karamellizáljuk, ha arany színt kap, akkor levesszük a tűről.  (Nem tudod elrontani akkor sem, ha nem barnítod meg eléggé, sőt akkor sincs baj, ha kicsit jobban elszíneződik. Csak más-más ízvilágot kapsz.)
    2. A lisztet, a sót, a porcukrot és az őrölt mandulát összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük (tejföl sűrűségűre). Az olvasztott, még meleg vajat a fehérjehabhoz keverjük. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket, átkeverjük, és habzsákba töltjük.
    3. A formákat megtöltjük a masszával, és a tetejükre málnát, csokoládé darabokat és mandulát szórunk. Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük  őket a formákból.

    Nézd meg az elkészítését videón is! >>> 

    ÍGY KÉSZÜL IDE SÜSS! VIA MENNYEIEN CSOKIS TARTOCSKÁJA>>> 

    IDE SÜSS! VIA EGYSZERŰEN NAGYSZERŰ CITROMKRÉMES MÁKTORTÁJA>>> 

Megjegyzés

Recept: Nagy Violetta az Ide süss! 3. évadának Mindmegette különdíjasa

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin