Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Financier

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mézet és vajat felolvasztjuk és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk őket - ez az ízvilág adja a financier alapját. Ne karamellizáljuk, ha arany színt kap, akkor levesszük a tűről.  (Nem tudod elrontani akkor sem, ha nem barnítod meg eléggé, sőt akkor sincs baj, ha kicsit jobban elszíneződik. Csak más-más ízvilágot kapsz.)
    2. A lisztet, a sót, a porcukrot és az őrölt mandulát összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük (tejföl sűrűségűre). Az olvasztott, még meleg vajat a fehérjehabhoz keverjük. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket, átkeverjük, és habzsákba töltjük.
    3. A formákat megtöltjük a masszával, és a tetejükre málnát, csokoládé darabokat és mandulát szórunk. Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük  őket a formákból.

Nézd meg videón, hogyan készül a financier!

Megjegyzés

Recept: Nagy Violetta az Ide süss! 3. évadának Mindmegette különdíjasa - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss