Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fetasajtos csicseriborsó lepény olívabogyó-pástétommal

Hozzávalók

  • 10 dkg feta sajt
  • 1 dl görög joghurt
  • 5 dkg csicseriborsó liszt
  • 3 db tojás
  • 5 dkg olívabogyó
  • 5 dkg zöld olívabogyó
  • 0,5 db citrom
  • 0,5 db póré hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kelkáposzta
  • friss petrezselyem
  • friss oregano
  • friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • 1 g sütőpor
  • bors

Elkészítés

    1. Botmixerrel összedaráljuk az olívabogyókat, az aszalt paradicsomot, a fokhagymát, a bazsalikomot és az oregano leveleinek 2/3 részét. Hozzáadjuk az olívaolaj felét, belefacsarunk egy fél citromot, megborsozzuk majd pürésítjük.
    2. Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A kelkáposztát és a póréhagymát felszeleteljük, a zöldfűszereket apróra vágjuk.
    3. Egy serpenyőben egy kevés olíva olajat hevítünk, majd belerakjuk a póréhagymát, és közepes lángon addig pároljuk, amíg barnulni kezd (kb.4-5 perc). Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk. Ha kész, félretesszük egy tányérra, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
    4. Egy keverőtálbanösszekeverjük a tojást, a csicseriborsó lisztet, a sütőport, egy evőkanál olívaolajat és 1 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk. 5 perc után hozzákeverjük a zöldségeket, és a feta sajt 2/3 részét.
    5. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, a masszából lepényeket formálunk, és közepes lángon a lepény egyik oldalát kb. 4 percig sütjük, majd, majd további 3-4 percig a ásik oldalát. Ha kész, félretesszük, és lefedve melegen tartjuk.
    6. A serpenyőt, amiben a lepényt sütöttük eltörtöljük, egy kevés olívaolajat öntünk bele, és ráütjük a tojásokat. Sózzuk, borsozuk, és pár percig sütjük.
    7. A tükörtojást rárakjuk a lepényre,megszórjuka maradék kecskesajttal és zöldfűszerekkel.Az olívabogyó-pástétommal kínáljuk.

    Jó étvágyat!

    (A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

    RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>>  

     

Megjegyzés

A Chefbag ajánlásával.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

ChefbagMME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin