Keress receptre vagy hozzávalóra

Fetás töltött tök

Hozzávalók

  • 2 db sütőtök
  • 2 ek olívaolaj
  • 40 dkg darált marhahús
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1 ág rozmaring
  • 10 dkg köles
  • 10 dkg feta sajt
  • bors
  • őrölt kömény

Elkészítés

    1. A tököt megmossuk, kettévágjuk hosszában, és kikaparjuk a magját. Tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük kb. 40 perc alatt.
    2. Közben megpároljuk a felaprított hagymát a felforrósított olajon, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát a hússal együtt, és átsütjük.
    3. Közben sóval, borssal és őrölt köménnyel, valamint a rozmaring felaprított leveleivel fűszerezzük. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és együttpároljuk kb. 10 percig.
    4. A kölest megfőzzük sós vízben a csomagolásán található leírásnak megfelelően, majd a húshozkeverjük. Kikaparjuk az elősütött tökök belsejét, és ezt is a húshozadjuk a feldarabolt fetával együtt.
    5. A keverékkel megtöltjük a tököket, és visszatesszük őket a sütőbe. 180 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a hús megpirul.
A sütőtök édes íze és a sós fetasajttal egyszerűen felülmúlhatatlan. Ez a töltött tök egyszerre tartalmas fogás, egészséges étel, és látványos vendégváró.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin