Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fetás-rukkolás quiche

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 20 cm-es piteformához:
  • 30 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 15 dkg feta sajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 2 tojás
  • vaj
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 nagy marék rukkola

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát, majd villával megszurkáljuk.

    A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, megdinszteljük benne a félkarikára vágott póréhagymát, kicsivel később hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, majd a rukkola felét, ezt már csak épp megfonnyasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a maradék rukkolát is, ennek így intenzívebb íze marad, majd az elmorzsolt fetát is belekeverjük.

    Ezt a keveréket a tésztára öntjük, elegyengetjük.

    A tojásokat felütjük, a tejszínnel villával felverjük, majd egyenletesen a töltelékre locsoljuk.

    180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje kezd pirulni, de belül még teljesen kemény. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve, salátával tálaljuk.

Megjegyzés

A Chefparade Főzőiskola receptje, köszönet érte!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin