Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fetás-rukkolás lencsesaláta tojáskrémmel

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az előzőleg beáztatott lencsét kevés vízben puhára főzzük, és hagyjuk kihűlni. A lilahagymát apró kockára vágjuk, összekeverjük a lencsével. Fűszerezzük, petrezselymet és kevés olívaolajat adunk hozzá. A rukkolát tányérra halmozzuk, rákanalazzuk a lencsét és a tetejére morzsoljuk a fetát.

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Ízlés szerint teszünk hozzá mustárt, majonézt és tejfölt, sózzuk-borsozzuk.

Pirítóssal kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

A lencse a levesen és a főzeléken kívül salátának is kiváló. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss