Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fetás-padlizsános rétesbatyuk

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy padlizsán, hosszában kettévágva
  • 12 dkg fetasajt, morzsolva
  • 8 dkg pisztácia
  • 1/4 teáskanál őrölt koriander
  • 2 evőkanál frissen aprított menta
  • 5 réteslap
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

    A félbevágott padlizsán felületét kenjük meg olajjal, sózzuk, borsozzuk bátran. A vágott felével lefelé tegyük a sütőbe egy papírral bélelt sütőtálcára. Süssük puhára kb. 20 perc alatt.

    A padlizsánt a sütőből kivéve, vegyük le a sütő hőfokát 160 fokra.

    A kissé kihűlt padlizsán húsát aprítsuk fel, majd keverjük össze a morzsolt fetával, az aprított pisztáciával, fűszerezzük őrölt korianderrel, valamint aprított friss mentával.

    Olajozzunk ki egy muffintepsit. A réteslapokat egyenként kenjük meg olajjal és helyezzük egymásra. A muffinforma nagyságától függően vágjuk 6-9 egyenlő négyzetre, majd nyomkodjuk bele a formákba a tésztát. Töltsük meg a kosárkákat a padlizsános töltelékkel, majd a tészta széleit a sarkuknál fogva nyomkodjuk össze. A tetejüket kenjük meg kevés olajjal, és szórjuk meg némi aprított pisztáciával.

    Süssük aranybarnára kb. 25 perc alatt. Melegen tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin