Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fetás-padlizsános rétesbatyuk

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A félbevágott padlizsán felületét kenjük meg olajjal, sózzuk, borsozzuk bátran. A vágott felével lefelé tegyük a sütőbe egy papírral bélelt sütőtálcára. Süssük puhára kb. 20 perc alatt.

A padlizsánt a sütőből kivéve, vegyük le a sütő hőfokát 160 fokra.

A kissé kihűlt padlizsán húsát aprítsuk fel, majd keverjük össze a morzsolt fetával, az aprított pisztáciával, fűszerezzük őrölt korianderrel, valamint aprított friss mentával.

Olajozzunk ki egy muffintepsit. A réteslapokat egyenként kenjük meg olajjal és helyezzük egymásra. A muffinforma nagyságától függően vágjuk 6-9 egyenlő négyzetre, majd nyomkodjuk bele a formákba a tésztát. Töltsük meg a kosárkákat a padlizsános töltelékkel, majd a tészta széleit a sarkuknál fogva nyomkodjuk össze. A tetejüket kenjük meg kevés olajjal, és szórjuk meg némi aprított pisztáciával.

Süssük aranybarnára kb. 25 perc alatt. Melegen tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss