- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olíva olaj
- 0,5 liter házi paradicsompüré
- 0,5 dl víz
- 25 dkg aprított paradicsom
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 3 ág friss oregáno
- só
- bors
- feta jellegű sajt a tálaláshoz (laktózmentes)

A vöröshagymát apró kockára vágom és az olíva olajon megpárolom, hozzáadom a reszelt fokhagymát, a konzerv paradicsomot, a paradicsom pürét, a vizet, sózom, borsozom, majd az egészet összeforralom.
Ha a leves felforrt összeturmixolom a bazsalikommal, az oregánoval, ha szükséges utána fűszerezem - én ezt a levest jó fűszeresen szeretem - és forrón vagy hidegen, kockára vágott fetasajttal kínálom.
Ha nagyon sűrűnek találjuk, vízzel higitható, csak akkor forraljuk fel újra, a turmixolás után.
Jó étvágyat!