Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Feta sajtos muffin

default user icon

Hozzávalók

  • 1 bögre tönkölyliszt
  • 1 bögre finomliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 csipet csilipehely (elhagyható)
  • 1 ek frissen aprított vagy 1 tk szárított rozmaring
  • 10 dkg feta sajt
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 2 db tojás
  • 1 bögre zsírszegény (1,5%-os) tej
  • 1/2 bögre olvasztott vaj

Elkészítés

    1. Egy nagy tálban a liszteket elvegyítjük a sütőporral és a szódabikarbónával, valamint a sóval, a borssal, a csilipehellyel és a rozmaringgal. Rámorzsoljuk a feta sajtot, és az egészet jól összeforgatjuk a durvára vágott aszalt paradicsommal.
    2. Egy külön tálkában villával felverjük a tojásokat, majd összekeverjük a tejjel és az olvasztott vajjal. A folyadékot a lisztes keverék közepébe készített mélyedésbe öntjük, és lazán összedolgozzuk. Nem szabad túlkeverni!
    3. A tésztamasszát egyenlően elosztjuk egy tapadásmentes muffintepsi mélyedéseiben, és a 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 15-18 perc alatt.

    DIÉTÁS SÓS MUFFINOK TOJÁSFEHÉRJÉBŐL, VILLÁMGYORSAN! >>>

    15 ISTENI RECEPT FETA SAJTTAL - A GÖRÖG SALÁTÁN TÚL! >>>

Megjegyzés

Recept és fotó: Le Creuset

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin