Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe göngyölt feta sajt salátaágyon, mézes-mustáros öntettel

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A salátához:
  • 1 db fejessaláta
  • 25 dkg feta sajt
  • 16 szelet bacon
  • 3 db főtt tojás
  • Az öntethez:
  • 2 tk mustár
  • 1 tk méz (selyemfűméz)
  • 2 ek ecet
  • 4 ek olívaolaj
  • bors
  • citromlé

Elkészítés

  1. A salátát alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd feldaraboljuk. A főtt tojásokat felszeleteljük és a salátára rakjuk. 
  2. A feta sajtot 16 vastagabb szeletre vágjuk, baconbe göngyöljük, és száraz, forró serpenyőre tesszük. Ropogósra pirítjuk. 
  3. Amíg a baconbe göngyölt feta sül, elkészítjük a mézes-mustáros öntetet. A hozzávalókat összekeverjük egy kevés vízzel, majd állni hagyjuk.
  4. A kész baconbundás sajtokat a salátára tesszük, majd az egészet leöntjük a dresszinggel. 

Megjegyzés

Tipp: Ha húsos ételekhez készítesz mézes pácot vagy öntetet, akkor válaszd a selyemfűmézet. Íze jól passzol a sültekhez. - Méz52

Ezek is érdekelhetnek

Friss