Előkészítés: Felteszünk vizet forrni a tésztafőzéshez. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A répát megtisztítjuk, megmossuk, gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzákeverjük a répát, és megpároljuk. A tésztavízbe sót és 4 evőkanál olajat keverünk, és nem túl puhára főzzük (8 perc) benne a spagettit. Leszűrjük, lecsepegtetjük, azonnal a répás hagymához keverjük. Kissé megpirítjuk a tésztát, hozzákeverjük a citromlevet, és megszórjuk petrezselyemmel. Villával a tésztából fészkeket pörgetünk, így tesszük tányérra, és azonnal kínáljuk. Magában és halételekhez is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre