Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fészkek

MME MME
4.5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Felteszünk vizet forrni a tésztafőzéshez. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A répát megtisztítjuk, megmossuk, gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzákeverjük a répát, és megpároljuk. A tésztavízbe sót és 4 evőkanál olajat keverünk, és nem túl puhára főzzük (8 perc) benne a spagettit. Leszűrjük, lecsepegtetjük, azonnal a répás hagymához keverjük. Kissé megpirítjuk a tésztát, hozzákeverjük a citromlevet, és megszórjuk petrezselyemmel. Villával a tésztából fészkeket pörgetünk, így tesszük tányérra, és azonnal kínáljuk. Magában és halételekhez is nagyon finom.

Megjegyzés

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 adag: 2308 kJ/551 kcal
Top tipp: A répát vágjuk a lehető legvékonyabb csíkokra, így jobban érezhetjük az aromájukat, és könnyebben tekerhetjük a tésztával együtt. Teljesen puhára pároljuk, mert szervezetünk így tudja legjobban hasznosítani a benne levő A-vitamint.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss