Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Feszesebb és fiatalabb bőrre vágysz? A szőlő a csodaszer, amit keresel!

default user icon
MME
A szőlő fiatalítja, feszesíti és nyugtatja a bőrt, vagyis nemcsak enni érdemes, hanem a mindennapi bőrápolásban is segítségül hívhatjuk.
Így lesz ápolt a kezed

Keverj össze 1 kk glicerint pár csepp szőlőmagolajjal, és kend be vele a kezed. A kence ápolja, védi, regenerálja a száraz bőrt. Tipp: miután felkented, húzz cérnakesztyűt. Így a hatóanyagok gyorsabban és mélyebben szívódnak fel.

Bőrradír a puhaságért

Egy mozsárban törj össze 10 szem szőlőt 1 ek zabpehellyel. Masszírozd át vele az arcod, és hagyjd hatni 15 percig, mielőtt lemosnád. A radírozó pakolás eltávolítja az elhalt hámréteget, és segít megelőzni a pattanásokat.

Frissítő maszk

Fáradt és fakó arcra is van gyógyír: 5 ek szőlőlét keverj össze 1 tk mézzel és 2 tk hidratáló arckrémmel. Vidd fel az arcodra a masszát, hagyd hatni 15 percig, majd langyos vízzel mosd le. Nemcsak egészségessé teszi az arcszínt, de puhítja is a bőrt, és a összehúzza a pórusokat.

Harc a narancsbőrrel

Készíts fürdőt: a 38 fokos vízbe áztass be 3 nagy marék szőlőlevelet. Tölts el a habokban 15-20 percet, majd hidratáld bőröd szőlőmagolajat tartalmazó krémmel. A szőlőleveles fürdőben lévő hatóanyagok serkentik az anyagcserét és ezáltal a méreganyagok kiválasztását is.

Tudtad?

A szőlőmagkivonatot tartalmazó kozmetikai termékek a gyümölcs magjában található értékes összetevőknek köszönhetően számos bőrproblémára gyógyírt jelentenek. Segítik a bőrfelszín tisztulását, feszesítenek, tonizálnak, és lassítják a bőr öregedését. A szőlőmagolajat a hajhullástól szenvedőknek is érdemes kipróbálniuk!

Készíts olcsó házi tonikot, pakolást és arcradírt gyümölcsökből! >>>
5 szuper növény, ami megszépít >>>
Ez a leghatékonyabb szépítőszer! 4 tipp a citrom felhasználására >>>
Feszesíts gyümölcsökkel - 3 filléres bőrfiatalító pakolás >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss