Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fertődi pástétom

Hozzávalók

  • 30 dkg sovány sertéshús
  • 20 + 30 dkg bacon
  • 15 dkg sovány sonka
  • 50 dkg pirítósnak való kenyér
  • vaj
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl brandy (vagy konyak)
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés

    1. A sertéshúst, a 20 dkg bacont és a keményre főzött tojásokat finomra daráljuk. Keverőtálba tesszük, fűszerezzük, és a brandyvel (vagy konyakkal) ízesítjük.
    2. A sonka egyik felét apróra, a másik felét pedig nagyobb kockákra vágjuk, és a töltelékhez keverjük. Egy közepes nagyságú, kerek jénai tálat kibélelünk a 30 dkg bacon felével, beletöltjük a tölteléket, elrendezzük rajta a megmaradt baconszeleteket, és jó meleg sütőben, alufóliával lefedve 1 óráig sütjük.
    3. A sütési idő leteltével kivesszük a sütőből, és miután kihűlt, betesszük a hűtőszekrénybe 2-3 órára. Éles késsel felszeleteljük, és a vajjal megkent, megpirított kenyéren, salátadíszítéssel tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin