Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fertődi húspástétom

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg sovány sertéshús
  • 30 dkg bacon
  • 15 dkg sovány sonka
  • 2 tojás
  • 0,5 dl brandy (vagy konyak)
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés

    Elkészítés: A sertéshúst, 10 dkg bacont és a 2 keményre főzött tojást finomra daráljuk. Keverőtálba tesszük, fűszerezzük, és a brandyvel (konyakkal) ízesítjük. A sonka egyik felét apróra, a másik felét pedig nagyobb kockákra vágjuk, és a töltelékhez keverjük.

    Egy kerek, közepes nagyságú jénai tálat kibélelünk baconnel, beletöltjük a tölteléket, felülre ismét baconszeleteket teszünk és jó meleg sütőben 1 óráig fólia alatt sütjük.

    A sütési idő leteltével kivesszük a sütőből, ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük még 2-3 órára. Éles késsel felszeleteljük, salátadíszítéssel tesszük az asztalra. Vajat és pirítóst adunk mellé.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin