Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fertődi húspástétom

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sertéshúst, 10 dkg bacont és a 2 keményre főzött tojást finomra daráljuk. Keverőtálba tesszük, fűszerezzük, és a brandyvel (konyakkal) ízesítjük. A sonka egyik felét apróra, a másik felét pedig nagyobb kockákra vágjuk, és a töltelékhez keverjük.

Egy kerek, közepes nagyságú jénai tálat kibélelünk baconnel, beletöltjük a tölteléket, felülre ismét baconszeleteket teszünk és jó meleg sütőben 1 óráig fólia alatt sütjük.

A sütési idő leteltével kivesszük a sütőből, ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük még 2-3 órára. Éles késsel felszeleteljük, salátadíszítéssel tesszük az asztalra. Vajat és pirítóst adunk mellé.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss