Elkészítés: A sertéshúst, 10 dkg bacont és a 2 keményre főzött tojást finomra daráljuk. Keverőtálba tesszük, fűszerezzük, és a brandyvel (konyakkal) ízesítjük. A sonka egyik felét apróra, a másik felét pedig nagyobb kockákra vágjuk, és a töltelékhez keverjük.
Egy kerek, közepes nagyságú jénai tálat kibélelünk baconnel, beletöltjük a tölteléket, felülre ismét baconszeleteket teszünk és jó meleg sütőben 1 óráig fólia alatt sütjük.
A sütési idő leteltével kivesszük a sütőből, ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük még 2-3 órára. Éles késsel felszeleteljük, salátadíszítéssel tesszük az asztalra. Vajat és pirítóst adunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre