Elkészítés: Az élesztőt megkelesztjük 1 dl langyos tejben elkevert 1 evőkanál kristálycukorral. A liszthez hozzákeverjük a megkelt élesztőt, majd a tojásokkal, sóval és 1 dl tejjel közepesen lágy tésztát gyúrunk. Meleg helyen pihentetjük.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, olyan vékonyra, hogy még tekerhető legyen. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát. A tésztát összegöngyöljük, és kétujjnyi csigákat vágunk belőle.
Kikent magas falú kerámiatálba vagy tepsibe szorosan egymás mellé tesszük a csigákat. Előmelegített sütőben, 220°C-on kb. 30 percig sütjük. Félidőben meglocsoljuk a maradék tej, vaníliáscukor és cukor egyvelegével, és szép pirosra sütjük a csigákat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre