Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben a kenyérsütő gépbe tesszük, és bedagasztjuk, kelesztjük.
2.) A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a vaníliás cukorral elkevert kristálycukorral. A tésztát feltekerjük, majd 2 ujjnyi szeletekre vágjuk.
3.) Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk cukorral. Rátesszük a tekercseket, és letakarjuk egy konyharuhával. 30 percig pihentetjük.
4.) Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük, majd meglocsoljuk a cukros tejszín felével, és tovább sütjük 18 percig, miközben még egyszer meglocsoljuk a cukros tejszínnel. Ha elkészült, még forrón egy lapos jénaira borítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre