Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ferdinánd tekercs II.

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 db tojássárga
  • 3 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dkg só
  • tej (a gyúrhatósághoz)
  • A krémhez:
  • 15 dkg puha margarin
  • 13 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • mazsola
  • A locsoláshoz
  • 1 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az élesztőt a cukorral és egy pici langyos tejjel felfuttatjuk.

2. Összegyúrjuk a margarint a liszttel, sóval, tojássárgával, a felfuttatott élesztővel és a langyos tejjel. Lágyra kell gyúrni!

3. Langyos helyen kelesztjük 1/2 órát.

4. A krémhez a margarint a cukrokkal és a citromhéjjal habosra keverjük, és hozzáadjuk a mazsolát. A tésztát téglalap alakúra, fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük a kikevert krémmel.

5. Alulról felfelé, mint egy tekercset, feltekerjük, kb. 6 cm-es darabokra vágjuk.

6. Kikenünk olajjal egy kuglófformát, majd kristálycukorral megszórjuk, hogy ráragadjon.

7. Állítva /nem szorosan/ beletesszük a tésztadarabokat a formába. Ismét kelesztjük 1/2 órát.

8. Meleg sütőben (200 fok) kezdjük a sütést, majd mérsékeljük a hőt.

9. Félidőben a langyos cukros-tejes keverékkel meglocsoljuk.

10. Ha megsült, kifordítjuk a formából.

Megjegyzés

Nagyon finom, sokszor még melegen elfogy. A legjobb az, hogy az alját kiolajozzuk és megszórjuk cukorral, így az finom szirupos, karamelles lesz. - erzso831

Ezek is érdekelhetnek