Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fenyőmagos sült pisztráng

60 perc
bonyolult
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fenyőmagot szárazon aranybarnára pirítjuk, a megsikált citromokat héjastól vékony szeletekre vágjuk, a vajat megolvasztjuk, a borókabogyót durvára aprítjuk, a fokhagymát vékony lapokra szeleteljük.

A pisztrángokat kívül-belül sózzuk, borsozzuk. Belsejébe kenjük a borókabogyót, a fokhagymát, a vékony citromszeleteket és a fenyőágakat.

A sütőedényt vékonyan kivajazzuk, a halakat az edénybe fektetjük, meglocsoljuk az olvasztott vaj felével, és köré locsoljuk a gint (akkora sütőedényt válasszunk, amelybe pont beleférnek).

Alufóliával szorosan lefedjük, előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal, és fedetlen sütjük (légkeverésre kapcsolva) tovább kb. 20 percig, ameddig szépen megpirulnak. A sütés közben egyszer-kétszer saját szaftjával meglocsoljuk.

Tálalás előtt frissen őrölt borssal megszórjuk, rájuk hintjük a fenyőmagot, köré teszünk néhány szaftos citromgerezdet, a visszamaradt szaftját a halra és a köret köré locsoljuk.

Ameddig sül a hal, a köret is elkészül, petrezselymes burgonyával vagy párolt vadrizzsel szoktam tálalni, de választhatunk ízlés szerint más köretet is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss