Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fenyőfa-torta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 1 csomag étcsokis pudingpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • jamaica-i rumaroma
  • 30 dkg meggy
  • A díszítéshez:
  • fondant
  • zöld és sárga ételfesték
  • A hópelyhekhez:
  • kiszúró
  • fehér fondant

Elkészítés

Elkészítés: Az alaphoz egy csokis piskótát sütünk. A piskótát 3 részre vágjuk fel.

A krémhez a pudingot 4 dl tejben megfőzzük, hozzáadunk 1 evőkanál kakaóport. Ezzel megkenjük a piskótát. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a habfixálót. A meggyet megcukrozzuk és ráöntjük a rumaromát. A tejszínhabot is rátesszük a piskótára, erre rászórjuk a meggyet, majd a további rétegeket is felrakjuk.

A fondant zöldre színezzük, majd bevonjuk vele a piskótát. Miután bevontuk, a maradék cukormázból hópehely/csillagot formákat szúrunk ki, és ezzel díszítjük a tortát.

Ezek is érdekelhetnek