Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fényezett pulykamell sült zöldségekkel

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg pulykamellfilé
  • olaj
  • bors
  • A mázhoz:
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1,5 dl narancslé
  • 2 evőkanál édes narancslekvár
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér (vagy 1 evőkanál szárított)
  • A sült zöldségekhez:
  • 1 kg vegyes zöldség az alábbiakból: cukkini, padlizsán, sárgarépa, póréhagyma, kaliforniai paprika
  • bors
  • Provence-i fűszerkeverék (vagy: tárkony, rozmaring, bazsalikom, oregano)
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A pulykamell minden oldalát kapasuk meg serpenyőben az olajban, sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük egy tepsibe (vagy hőálló tálba), és süssük közepes hőmérsékleten kb. 1,5-2 órát.

Addig készítsük elő a mázt: keverjük össze egy lábosban az összes hozzávalót, forraljuk alaposan össze (folyamatos kevergetés mellett!), majd ha kész, kenjük be vele a pulykamellet. Toljuk vissza néhány percre a sütőbe.

A zöldségek mossuk és hámozzuk meg, majd szeleteljük fel. Ízesítsük sóval, olívaolajjal, a Provence-i fűszerkeverékkel. Forró grillsütőn süssük őket készre.

Megjegyzés

A Chefparade főzőiskola receptje, köszönet érte. - MME

Ezek is érdekelhetnek