Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A pulykamell minden oldalát kapasuk meg serpenyőben az olajban, sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük egy tepsibe (vagy hőálló tálba), és süssük közepes hőmérsékleten kb. 1,5-2 órát.
Addig készítsük elő a mázt: keverjük össze egy lábosban az összes hozzávalót, forraljuk alaposan össze (folyamatos kevergetés mellett!), majd ha kész, kenjük be vele a pulykamellet. Toljuk vissza néhány percre a sütőbe.
A zöldségek mossuk és hámozzuk meg, majd szeleteljük fel. Ízesítsük sóval, olívaolajjal, a Provence-i fűszerkeverékkel. Forró grillsütőn süssük őket készre.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre