Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fényes-piros almás pite

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj vagy 12 dkg zsír
  • 1 kanál tejföl
  • 1 tojás
  • 2 kanál cukor
  • 1 csipet só
  • tej
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • ízlés szerint cukor és fahéj
  • zsemlemorzsa vagy dió
  • A tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

    A tésztát annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen bírjunk vele dolgozni.

    Addig hűtőben pihentetjük míg az almát a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Cukorral és fahéjjal ízesítjük.

    A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tésztát kétfelé osztjuk, az alsó lapot zsírozott tepsire rakva elősütjük. Zsemlemorzsával vagy dióval megszórjuk.

    Az almatölteléket egyenletesen elegyengetjük rajta, majd a maradék lappal befedjük. Villával megszurkáljuk, tojással megkenjük.

    Szép pirosra megsütjük.

    A receptet és a fotót Kiscsimpi küldte. Köszönjük!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin