Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fényes joghurtos meggyes pite

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy nagy tepsihez:
  • 4 db tojás
  • 4 dl cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl búzadara
  • 5 dl finomliszt
  • 15 dkg olvasztott margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 nagy pohár (375 g) natúr joghurt
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • pici só
  • Valamint:
  • 1 üveg meggybefőtt vagy 40 dkg friss meggy
  • 2 dl házi baracklekvár
  • 1 marék mandula lapocska

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagy tálban a tojásokat, a cukrokat, az olvasztott margarint és egy pici sót géppel addig keverünk, amíg szépen kifehéredik és felhabosodik. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd ezekkel is simára keverjük.

A sütőt előmelegítjük 175 fokra.

A sütő tepsijét kibéleljük sütőpapírral, ebbe belekanalazzuk a tésztát, egy spatulával szépen elsimítjuk. A magozott meggyszemeket sorban belepotyogtatjuk. Betoljuk a sütőbe, és középső rácson 20 percet sütjük.

Ezután kivesszük, egy bögrében előtte felmelegített baracklekvárt öntünk a tészta tetejére (gyorsabban lehet így elkenni), elkenegetjük, majd meghintjük mandulalapokkal, és további 10 percre visszatoljuk még a sütőbe.

Kihűlés után szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss