A tojásfehérjéket a cukorral verjük kemény habbá.
Óvatosan keverjük hozzá a porrá őrölt mandulát, valamint a lisztet. Egy kerek tortaformát vonjunk be sütőpapírral, és öntsük bele a piskótatésztát. Süssük 170 °C-on, 30 percig.
A kihűlt piskótát vízszintesen vágjuk három lapra, majd csepegtessük le egy kevés feketekávéval.
A krémhez a tojássárgákat vízgőz fölött keverjük össze a tejszínnel, a liszttel és a cukorral. Főzzük sűrűre. A kihűlt masszához adjuk hozzá a habosra kevert vajat és 100 ml kávét.
A tortalapokat töltsük meg a kávékrémmel, majd vonjuk be vele a torta külsejét is. Az oldalát díszítsük mandulaforgáccsal és kávészemekkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre