Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Felvidéki sztrapacska

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Felvidéki sztrapacska

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 740
  • Elküldve: 107

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 tojás
  • 45-50 dkg liszt
  • 30 dkg juhtúró
  • 20 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:

1.) A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy teflonban ropogósra sütjük. A pirosra sült szalonnadarabkákat kiszedjük egy tányérra, és félretesszük.

2.) Egy nagy fazékba vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk.

3.) A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egy burgonyareszelőn (vagy a sajtreszelő kisebb fokán) lereszeljük. Minden burgonya után a lisztből rászórunk a reszelékre, hogy ne barnuljon meg, de egy maroknyi lisztet félreteszünk (mert lehet, hogy a burgonya vizes, lehet, hogy száraz, eszerint kell majd a lisztet használnunk!).

4.) Ha elfogyott az összes krumpli és a liszt, összekeverjük, és hozzáadunk 2 evőkanállal a szalonnából kisütött zsírból, valamint 2 tojást és megsózzuk. (A 2 evőkanál szalonnazsírt azért kell beletenni a tésztába, mert a későbbiekben lényegesen megkönnyíti a szaggatást!)

5.) Ha úgy látjuk, hogy a burgonyás massza túl híg, akkor hozzáadjuk a félretett 1 maroknyi lisztet, ha viszont jó állagú, akkor a félretett lisztre nincs szükség.

6.) Közben a fazékban felforrt a víz. A tészta egy részét vizezett deszkára tesszük, majd késsel a forró vízbe hosszúkás kövér galuskákat vágunk. A vízbe hullott galuskákat óvatosan megkeverjük, hogy nehogy letapadjanak az edény aljára. A galuskákat addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek, és utána közepes lángon 5-6 percig főzzük őket. (vigyázni kell, mert nagy lángon könnyen kifut a víz!)

7.) Ezután a galuskákat leszűrjük, betesszük egy szalonnazsírral kikent tepsibe, rászórjuk az összemorzsolt juhtúrót és a ropogósra sült szalonnapörcöket.

8.) A tepsit csak annyi időre tesszük a forró sütőbe, hogy a túró megpókhálósodjon. (Ez kb. 5 percet jelent). Azonnal kiszedjük, és a tálalásig lefedjük, hogy nehogy kiszáradjon.

Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



morzsalos-mirza receptjeiből:
Zsenge tökfőzelék
Palócgulyás
Kacsasült fahéjas almával
Sajtos stangli III.
Pufók amerikai palacsinta
Húsos-tojásos lasagne
Sajtos karfiolkrémleves
Erdélyi töltött káposzta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 14 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 14. alpapa
    2015. március 9. (hétfő) 09:44
    Az anyám felvidéki Magyar,tőle tanulta a feleségem és én is.A szalonnát pőrcre sűtjűk majd kivesszűk.A krumplit lereszelni,majd turmix (ez nagyon jo őtlet)so és liszt ha kicsit megszűrkűl az kimondottan jot tesz neki.Nem kell hozzá tojás.A kiszaggatott megfőtt nokedlit a felforrositott zsiradékba megforgatjuk és rétesszűk a ( Liptoi turot)és ősszeforgatjuk még nyulossá nem válik és teljesen átjárja a nokedlit.Kevés pőrcőt a tetejére és tálalásnál egy nagyobb szelet sűltoldalassal megfejeljűk.Száraz vőrősbor dukál hozzá.
Receptválogatás
Dinnyét mindenbe! Az összes észbontó recept egy helyen
Az eper és a málna után itt a másik nagy kedvenc: a dinnye. Imádjuk az összes fajtáját! Önmagában is nagyon finom, de grillezve, salátában, sütikben, fagyikban, sőt, még főételekben is isteni.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Hússzeletek zöldséges mártásban Hússzeletek zöldséges mártásban
Szilva mézes öntettel Szilva mézes öntettel
Gyümölcssaláta masnitésztával Gyümölcssaláta masnitésztával
Túróval és sajttal töltött palacsinta Túróval és sajttal töltött palacsinta
Tofufasírt  salátával Tofufasírt salátával
Keleti batyuk Keleti batyuk
Pizzasonka tükörtojással Pizzasonka tükörtojással
Zöld tésztasaláta Zöld tésztasaláta
Sült lazacfilé mángold ágyon Sült lazacfilé mángold ágyon
Krémes ostyalap tekercs Krémes ostyalap tekercs
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125897_fagyasztott_zoldseg_.jpg Kevesebb bennük a vitamin? Tévhitek a gyorsfagyasztott zöldségekről

Ha meg akarunk felelni családunk elvárásainak, és egy kicsit is tudatosan, egészségesen akarjuk elkészíteni a család napi-heti…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125903_garfield_110.jpg Fánk, pizza, lasagne és méz - 7 rajzfilmhős kedvenc, amit mindenki imád

Gondoltad volna, hogy a legtöbb mesehősnek is van kedvenc étele, amiről egyszerűen nem tud lemondani? Gyermekként még lehet nem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125892_olaszos_teszta_110.jpg Elronthatatlan olaszos tésztaétel - így készítsd lépésről lépésre!

Gyorsan szeretnél kiadós ebédet vagy vacsorát varázsolni a családnak? A legjobb választás ilyenkor egy finom tésztaétel. Mutatunk…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125895_etrendkiegeszito_.jpg Vigyázz! 3 étrend-kiegészítő is megbukott a fogyasztóvédelemi vizsgálaton

Mintegy 54 étrend-kiegészítőben vizsgálta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), hogy valóban annyi ásványi anyagot, vitamint,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125885_ThinkstockPhotos-514801751_110.jpg Több száz tökéletes ételfotó egy helyen - ezt látnod kell!

A Konyhaművészet magazin 1990 és 2006 közötti munkássága előtt tiszteleg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125874_110tesza.jpg Villámgyors cukkinis-zöldborsós spagetti - ahogy még sosem próbáltad!

Nincs más teendő, mint az előkészített alapanyagokat beledobálni egy lábosba, összefőzni és megenni.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125882_vidam_szendvics_110.jpg Házi müzliszelet és kutyafej-cibatta - 4 tipp garantáltan elfogyó tízóraihoz

Kezdődik a suli, és ezzel együtt a fejtörés is indul: mit csomagoljunk gyermekünknek tízóraira. Fontos, hogy amit eléjük teszünk,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125871_QyH5_9URZiXnw7OkbjkinU9q2wl4JsHjV3i6o60TX7A_110.jpg A tojásos rizsen túl - milyen az igazi kínai konyha? 2 eredeti recept!

A "kínait", mindenki avval a túlsózott, nyálkás szirupos hússal, tojásos rizzsel, a pislákoló sárgás fénnyel elárasztott, minden…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n