Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Felvidéki sztrapacska

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Felvidéki sztrapacska

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 739
  • Elküldve: 106

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 tojás
  • 45-50 dkg liszt
  • 30 dkg juhtúró
  • 20 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:

1.) A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy teflonban ropogósra sütjük. A pirosra sült szalonnadarabkákat kiszedjük egy tányérra, és félretesszük.

2.) Egy nagy fazékba vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk.

3.) A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egy burgonyareszelőn (vagy a sajtreszelő kisebb fokán) lereszeljük. Minden burgonya után a lisztből rászórunk a reszelékre, hogy ne barnuljon meg, de egy maroknyi lisztet félreteszünk (mert lehet, hogy a burgonya vizes, lehet, hogy száraz, eszerint kell majd a lisztet használnunk!).

4.) Ha elfogyott az összes krumpli és a liszt, összekeverjük, és hozzáadunk 2 evőkanállal a szalonnából kisütött zsírból, valamint 2 tojást és megsózzuk. (A 2 evőkanál szalonnazsírt azért kell beletenni a tésztába, mert a későbbiekben lényegesen megkönnyíti a szaggatást!)

5.) Ha úgy látjuk, hogy a burgonyás massza túl híg, akkor hozzáadjuk a félretett 1 maroknyi lisztet, ha viszont jó állagú, akkor a félretett lisztre nincs szükség.

6.) Közben a fazékban felforrt a víz. A tészta egy részét vizezett deszkára tesszük, majd késsel a forró vízbe hosszúkás kövér galuskákat vágunk. A vízbe hullott galuskákat óvatosan megkeverjük, hogy nehogy letapadjanak az edény aljára. A galuskákat addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek, és utána közepes lángon 5-6 percig főzzük őket. (vigyázni kell, mert nagy lángon könnyen kifut a víz!)

7.) Ezután a galuskákat leszűrjük, betesszük egy szalonnazsírral kikent tepsibe, rászórjuk az összemorzsolt juhtúrót és a ropogósra sült szalonnapörcöket.

8.) A tepsit csak annyi időre tesszük a forró sütőbe, hogy a túró megpókhálósodjon. (Ez kb. 5 percet jelent). Azonnal kiszedjük, és a tálalásig lefedjük, hogy nehogy kiszáradjon.

Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



morzsalos-mirza receptjeiből:
Zsenge tökfőzelék
Palócgulyás
Kacsasült fahéjas almával
Sajtos stangli III.
Pufók amerikai palacsinta
Húsos-tojásos lasagne
Sajtos karfiolkrémleves
Erdélyi töltött káposzta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 14 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 14. alpapa
    2015. március 9. (hétfő) 09:44
    Az anyám felvidéki Magyar,tőle tanulta a feleségem és én is.A szalonnát pőrcre sűtjűk majd kivesszűk.A krumplit lereszelni,majd turmix (ez nagyon jo őtlet)so és liszt ha kicsit megszűrkűl az kimondottan jot tesz neki.Nem kell hozzá tojás.A kiszaggatott megfőtt nokedlit a felforrositott zsiradékba megforgatjuk és rétesszűk a ( Liptoi turot)és ősszeforgatjuk még nyulossá nem válik és teljesen átjárja a nokedlit.Kevés pőrcőt a tetejére és tálalásnál egy nagyobb szelet sűltoldalassal megfejeljűk.Száraz vőrősbor dukál hozzá.
Receptválogatás
Tavaszi receptverseny 2015.
Receptversenyünk véget ért, itt láthatjátok a beküldött finomságokat.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Magyaros sült csirkecomb újkrumplival Magyaros sült csirkecomb újkrumplival
Lecsós karajszelet párolt rizzsel Lecsós karajszelet párolt rizzsel
Salátafőzelék buggyantott tojással Salátafőzelék buggyantott tojással
Szilvalekváros és sajtos kelt kifli Szilvalekváros és sajtos kelt kifli
Hideg vörösboros szamóca leves tejszínhabbal, mentával Hideg vörösboros szamóca leves tejszínhabbal, mentával
Medvehagyma főzelék zöldségesen Medvehagyma főzelék zöldségesen
Libatöpörtyűs pogácsa az Édes nagyik konyhájából Libatöpörtyűs pogácsa az Édes nagyik konyhájából
Grillázstorta az Édes nagyik konyhájából Grillázstorta az Édes nagyik konyhájából
Rizike az Édes nagyik konyhájából Rizike az Édes nagyik konyhájából
Kelt tésztás húsos batyu az Édes nagyik konyhájából Kelt tésztás húsos batyu az Édes nagyik konyhájából
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124518_salataizesitok_top_110.jpg 4 olaj és 3 ecet, amivel tökéletes lesz a salátád

A friss tavaszi saláta elképzelhetetlen olaj és ecet nélkül. Még pikánsabb lesz az étel, ha fűszeres vagy különleges fajtákkal…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124514_bebipapi_110.jpg Így nem szokhat rá a gyerek az édességre - hasznos tippek

Az első életévek meghatározóak az étkezési szokások kialakulásában. Minél később ismerkedik meg gyermeked a finomított cukorral,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124510_egeszseges_nassolas_110.jpg Vigyázz, hogy mit eszik a gyerek két étkezés között!

A nass a kicsiknél nem bűnös, sokkal inkább fontos és szükséges dolog, hiszen a gyerekek gyomra jóval kisebb térfogatú, így a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124501_pezsgo_110.jpg Diéta partikirálynőknek: fogyókúra pezsgővel! 

Nem kell lemondanod a bulikról csak azért mert fogyókúrázni akarsz. Megoldás: a pezsgődiéta! 

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124488_sor_mi_tobb_110.jpg Sör mi több: új szezont nyit a Sörszövetség

Egybekelt a sör és a modern magyar gasztronómia. A páratlan páros a Magyar Sörgyártók Szövetsége májusi szezonnyitó eseményén…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124493_elso_1000_nap_110.jpg Sokkoló! Az elhízás 15 évvel is megrövidítheti az életünket

Az egyik legsúlyosabb népbetegség hazánkban az elhízás, amely számos további betegség okozója lehet. Egy felmérés szerint a kóros…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124500_csokipohar_diy_fb.jpg Csokipohár 10 perc alatt - videó!

Eb, aki a poharát meg nem eszi - mondhatnánk Mátyás király után szabadon kedves vendégeinknek, akiknek a vaníliafagylaltot - vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124491_FiniMiniCsirkesonka_3D_110.jpg Uzsonnakedvenc a legkisebbeknek

Tavasztól, a már népszerű Fini Mini pulykapárizsi a gyermekek kezeinek méretéhez igazított, megújult formában és a csemegepultban…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept