Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Felvidéki halászlé másképp

90 perc
mester
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. Először is iszunk egy fél pálinkát. Az egyik hagymát karikára vágjuk és besózzuk. A másfél centisre vágott halszeleteket is megsózzuk és közéjük helyezzük a hagymakarikákat, lefedjük és a hűtőbe tesszük minimum 1 órára, de akár egy éjszakára is
  2. A másik hagymát feldaraboljuk és zsíron vagy olajon üvegesre pirítjuk, nagy fazékban vagy bográcsban. Felaprítjuk a paradicsomot és a paprikát, kicsit sózzuk, hogy levet eresszen a hagymán. Levesszük a tűzről, és hozzáadunk másfél ek pirospaprikát, óvatosan, mert ha odaég, keserű lesz.
  3. Felöntjük 1,5 liter meleg vízzel, sózzuk, és beletesszük a szeletelt apróhalat, pontyfarkot, illetve az úszóit. Megkóstoljuk, hogy finom-e a bor, majd felforraljuk és felét a levesbe öntjük, majd belehelyezzük a kockára vágott burgonyát, a bepácolt halszeletek hagymáját, az 1db karikára vágott fokhagymát, a darált erős paprikát. Kis lángon 45-60 percig főzzük az alaplevet, - pótoljuk az elfőtt vizet.
  4. Mielőtt lekapcsolnánk a gázt vagy levennénk a kondért a tűzről, 2 liter vizet öntünk az alaplébe és kiszedünk belőle mindent, és közepes lyukú tésztaszűrőn át belepaszírozzuk a lébe. Az így kapott levet felforraljuk, beletesszük a másfél evőkanál fűszerpaprikát, - Tüzes Piros paprikát ha igényli a társaság-, törünk bele egy fokhagymát, s beleöntjük a bor másik felét. Megkavarjuk kb. 10 percig, s belerakjuk a halszeletek, de itt már nem kavargatva, vigyázva kis lángon 5 percig főzzük. Ha esetleg van belsőségünk nyugodtan behelyezhetjük a halszeletekkel együtt a halászlébe
  5. Kenyérrel és hegyes erős paprikával tálaljuk, tűzforrón. Az ínyencek főzhetnek bele, házi vastag metéltet is.

KARÁCSONYI MENÜ: 13 SZUPER HALÁSZLÉ A BAJAITÓL A SZEGEDIIG >>>

DUNAI, TISZAI, BALATONI - ITT A 3 EREDETI HALÁSZLÉRECEPT >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss