Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Felvidéki göngyölt felsál

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet sertésfelsál
  • 4 szelet gépsonka
  • 15 dkg juhtúró
  • őrölt bors
  • kapor
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom, sóval, borssal mindkét oldalát megszórom. Villával áttöröm a juhtúrót, összedolgozom az apróra felvágott kaporral.

A hússzeleteimre egyenletesen felkenem a kapros juhtúrót, ráteszek 1-1 szelet sonkát, és szorosan feltekerem, ha kell, hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzöm.

Szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bundázom roládjaimat, majd forró olajban kisütöm.

Tálaláskor eltávolítom a hústűt, ujjnyi szeletekre karikázva helyezem a tányérra, hasábburgonyával tálalom, idény savanyút adok mellé.

Megjegyzés

Igen tartalmas, laktató étel, burgonyapürével, esetleg majonézes burgonyát is adhatunk mellé. Aki zsírosabban szereti, a gépsonka helyett baconnel készítheti.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss