Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom, sóval, borssal mindkét oldalát megszórom. Villával áttöröm a juhtúrót, összedolgozom az apróra felvágott kaporral.
A hússzeleteimre egyenletesen felkenem a kapros juhtúrót, ráteszek 1-1 szelet sonkát, és szorosan feltekerem, ha kell, hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzöm.
Szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bundázom roládjaimat, majd forró olajban kisütöm.
Tálaláskor eltávolítom a hústűt, ujjnyi szeletekre karikázva helyezem a tányérra, hasábburgonyával tálalom, idény savanyút adok mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre