Elkészítés: A babot előző este beáztatom, az áztató vizet többször cserélem rajta, amikor eljött a főzés ideje, a leszűrt babot a húslében felteszem főni.
A hagymát apróra vágom, a gombát felezem, szeletelem, a virslit felkarikázom. Az olajon üvegesre párolom a hagymát, hozzáadom a gombát és a virslikarikákat, sózom, borsozom, tárkonnyal fűszerezem. Fehérborral felöntve készre főzöm.
Olajos, sós vízben közben kifőzöm a húsos derelyét, leszűrve melegen tartom.
Amikor a bab már majdnem megpuhult, hozzáadom a gombás-virslis ragumat, a bab teljes puhulásáig főzöm. A liszttel simára keverem a tejfölt, ezzel habarom be, tárkonnyal még ízesítem, a maradék fehérbort is hozzáadom, beforralom.
Tálaláskor minden tányérba 4-5 húsos derelyét szedek, erre merek rá levesemből, tejfölt kínálok mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre