Felhő szelet II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • A krémhez:
  • 7,5 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet, összefőzzük. 15-20 percig állni hagyjuk, utána 6 db tojást egyenként belekeverünk.

    2 lapot sütünk a tésztából nagy gáztepsi hátán. A tepsit megkenjük zsírral, és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.

    A krém hez 7,5 dl tejben 3 vaníliás pudingot sűrűre főzünk. A margarint 15 dkg porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük. Ezt a krémet az egyik lapra kenjük.

    Az 5 dl tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral habnak felverjük, közben beleteszünk 1 habfixálót és kemény habbá verjük.

    A tejszínhabot a krémre kenjük, és ráhelyezzük a másik lapot. Porcukorral meghintjük a sütemény tetejét.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin